12-01-2024

Mijn parel

PAREL. Dat is mijn acroniem van mijn Big Five for Life. Ik volgde deze tweedaagse workshop van Big Five for Live International al in 2019, maar lijkt nu relevanter dan ooit.

Tijdens deze workshop heb ik helder gekregen wat ik belangrijk vind. Wat ik wil zien, doen en ervaren in mijn leven. Ik worstelde met de vraag: ‘Ik vind zoveel leuk. Ik weet niet weet wat ik nu precies wil en moet gaan doen’. Op dat moment had ik bewust gekozen voor een break tussen twee banen in. Ik had behoefte aan tijd om focus en richting te vinden.

Mijn coach Jenny Peters zei destijds: "Een aantal dingen vielen me op. Jouw creativiteit, de hang naar schoonheid van grote en kleine dingen en de voorkeur voor bijzondere dingen. Allesbehalve dertien in een dozijn. Daarnaast viel me op dat het woordje ‘moeten’ regelmatig viel. Belemmerende overtuigingen dus. Dat het allemaal perfect moet zijn, het allemaal moet kloppen."

Ahum, herkenbaar. Met nadruk op het woordje 'moeten'. Ik 'moet' voldoen aan wat er van mij wordt verwacht. Ik 'moet' hard werken. Ik 'moet' doorzetten. And so on. Je herkent het misschien zelf ook wel. Het is nooit genoeg en kan altijd beter.

Ik ging steeds meer inzien dat ik mijn hart mocht laten spreken en het stemmetje in mijn hoofd te laten voor wat het was. Zo wilde ik vrijheid om de dingen te doen die ik graag wilde doen, waar ik goed in ben. Die van betekenis zijn voor mij. Eigen baas zijn. Creëren. In harmonie zijn met mijzelf en mijn omgeving.

PAREL werd het dus:
P: Power (in mijn kracht staan)
A: Autonomie (vrijheid)
R: Relevant (zingeving)
E: Eenheid (harmonie)
L: Liefdevol creëren

Jenny: "Ik vond het woord echt bij haar passen. Bij parel heb ik het beeld van iets waardevols in een gesloten schelp. Ik vond dat wel op haar van toepassing. Ik zag de gesloten schelp als symbool voor het verborgen houden/klein houden van haar waarde en mogelijkheden. Niet alleen voor anderen maar ook voor haarzelf. En hoe mooi om te zien dat de inzichten van de workshop daar verandering in hebben gebracht."

Het heeft mij nog zeker drie jaar na de workshop gekost om te komen waar ik nu ben. In de tussentijd kreeg ik een hoop voor mijn kiezen: een scheiding, verhuizing, ontslag, verlies, operaties, revalideren en dealen met mijn hart- en vaatziekten/auto-immuunziekte. Maar hell yes ik ben er nog!

Zo ben ik nu eigen 'baas' en heb ik de regie en vrijheid om mijn leven zo vorm te geven zoals ik dat wil. Ik werk met ondernemers die mijn parel zien, erkennen en waarderen. Ik doe wat ik leuk vind en waar ik gelukkig van word. Iedereen heeft zo'n parel in zich. Neem af en toe de tijd en rust om haar te koesteren en te bewonderen. Wees zacht voor jezelf. Je parel is kostbaar.

Wat is jouw parel?

Vitamine VA helpt jou bij het creëren van meer rust, grip, geluk en voldoening in jouw (werk)leven!

Contactformulier

Wil je meer weten over de diensten van Vitamine VA? Bel of mail dan gerust, of gebruik onderstaand contactformulier.

Contactgegevens

Vitamine VA
Isis Brouwer
06 - 18 18 57 99
info@vitamineva.nl
www.vitamineva.nl

KvK-nummer: 81738315
Btw-nummer: NL003597978B72 
Algemene voorwaarden
Privacyverklaring